Onder een groene tak boven de deur-
Staan twee geliefden samen.
De dennentakken verspreiden een fijne geur
En ze kussen, Amen!
Liefde met de kerstdagen, zoet en oh zo heilig
De vrouw is verliefd en houd van hem
Bij hem voelt ze zich veilig.
Engelen zingen met vaste stem-
Op de radio zoete liederen.
Lekker met kerstkoekjes kliederen.
En geluk is af en toe zo schaars,
Daarom brand ik voor de liefde een kaars.
Vrede op aarde, of vreten op aarde.
Omdat de maagd Maria een kind baarde.
Gewone stervelingen terug naar hun feest
Dat doet ze eigenlijk nog het meest.
En onder de groene mistletoe, een paar eeuwen gelee
Was het op onze aarde, echt nog pais en vree.