Er wordt wel eens gezegd,
Geluk dwing je af,
Maar bij geen geluk,
Heb je het niet afgedwongen?
Is het dan een straf?
Ik vraag me wel eens af,
Gewoon, hardop,
Of mijn ongeluk,
Een hoogtepunt heeft bereikt, de nok,
Mag genieten van wat wind mee,
Verder gaan naar waar ik heen wil,
In plaats van om me heen,
Alleen maar blij kunnen zijn voor anderen,
En voor mezelf, blijft het dan akelig stil,
Natuurlijk, 'eens is het jouw beurt',
Dat is een gegeven, voor iedereen,
De makkelijke filosofie, wat je kan raken,
Is meer dan logisch,
Maar heeft niets met geluk te maken,
Als het geen geluk is,
En het is geen straf,
Dan is het maar afwachten,
Op een goede samenloop,
En dwing je uiteindelijk,
Helemaal niets af.