Winterse blos
De herfst schudde bladeren van de bomen
klaar voor de winter die mag komen
maar beter zijn de talloze bladerloze struiken
waar bessen lijken te ontluiken
vogelkijkers voelen zich in hun sas
trotseren slijk en plas
wintervogels op komst
wellicht een eerste vondst
misschien massa’s Kramsvogels bij mekaar
als echte overwinteraar
of de mooie slanke Koperwiek
eveneens winterspecifiek
kleine Goudhaantjes op doorreis
naar passend overwinteringsparadijs
en met veel chance, felle koude en vries
ook nog wat Pestvogels op het netvlies
als verwoede vogelaars gaan ze er nu tegenaan
zoekend naar Roodhalsgans of Wilde zwaan
misschien Sijsjes in het open Elzenbos
met velen turen ze er op los
wangen vol winterse blos