De vurigheid van je stem was van een ongekend zwoele snelheid
De bloeiende blikken van je pupil daarbij, de tijd stond bijna stil
Je onbereikbaarheid door je partner onderdrukte onbewust mijn blijheid
Mijn diepste verlangen hield ik kil, gedeeltelijk tegen mijn wil
Door je zorg voor mijn kat ontstond een band in mijn eenzame niemandsland
Je vertrouwde levensverhalen lieten je kwetsbaarste, mooiste kanten stralen
Mijn vrouwenliefde is al jaren gestrand, al heb ik mijn hart eraan verpand
Je liet me ronddwalen in je intieme uitingen waarvoor we de prijs betalen
Bij jou thuis voelde ik me meer op mijn gemak, al was het er niet pluis
Fel als een diva en toch ergens zo teder, je charmes raakten mijn karma
Door je tegenstrijdige houding ontstond ruis zodat ik ongemerkt vluchtte als een bange muis
Zo hebben we nooit afscheid genomen, want ons dilemma zou uitlopen op een drama
Met je partner heb je een huis gevonden waarmee mijn liefde voor jou al werd verbannen naar het rijk der zonden
Naast je aantrekkingskracht hou ik van je omdat je na je jarenlange, immense leed vasthoudt aan je levenspracht
Als ik je nooit meer zie kan ik jullie liefde niet meer doorgronden en voelen of mijn hoop voor ons wordt ontbonden
Hoop dat je leed door hem voorgoed wordt verzacht. Zo niet, dan wacht ik ergens volgend jaar op je in de rode nacht