Vergeten
Een piepje en weg was hij
en daar alleen zat zij
de brandweerman spurtte snel
zijn vrouw kende dat ondertussen wel
en ik kende haar
we babbelden met mekaar
ik wou beginnen te schrijven
om de tijd heerlijk te verdrijven
doch, was mijn stylo vergeten
nondepotjandoriedju
wat nu
dan maar een stylo gevraagd
aan de serverende jonge maagd
na meer dan tien minuten wachten
alsook te trachten
bracht ze een stylo met de woorden
wil je nu eens wat weten
ik was je vergeten
ach zei ik, ik ook
ze lachte, zij die naar appeltjes rook
om alles te beklinken
wou ik nog wat drinken
bestelde een bierje
hoe charmant ze dat bracht
was een pleziertje
begon alvast te schrijven
en toen ik heen ging riep ze
wil je niet nog wat blijven