Winter Zonnewende
Zo lengt de langste dag, en vertelt
over wat was en weer zal komen,
nu volgt de kortste nacht die ons over
‘t lengen der dagen doet dromen.
Ongemerkt wordt ons iedere dag
2 minuten licht geschonken,
zo kruipt uiterst traag ‘t nieuwe leven
uit de ’s winters donkere spelonken
Bij de lengen der dagen verjagen
knallen en vuur duistere gedachten
en kijken we uit naar wassende licht
waar we jaarlijks zo naar smachten
‘t Licht dat de natuur zijn kracht geeft
en maakt dat ‘t leven kan voortbestaan,,
vanaf vandaag is het door de zonnewende
met de korten der dagen …….gedaan!
Hedro 20 21- 12- 21 16:58 uur