Nu meer dan ooit…
Halverwege het einde, verloren uren,
afwachtend beroeren, het wit aanraken.
Ik heb je nodig, geen tijd te verliezen,
de laatste golven bedekt door kunstsneeuw.
Ogen opgeblonken onder wollen vensters,
we kijken wel maar lijken niet te beseffen.
Een kleine trommelaar kraakt noten,
staart wezenloos in het luchtledige.
Dagen gaan voorbij, zonder, bijzonder,
zowel ’s morgens als ’s avonds.
Handschoenen, warme sjaal
en niemand om mee te dansen.
Dikke vlokken sissend op het open vuur,
we komen eraan, we komen eraan.
Ik zie drie schepen, braadworsten
en kleine glaasjes vol warmte.
De eerste tekenen van december
zijn reeds uitgewist en verdwenen.
De kortste dag lijkt morgen alweer vergeten,
maar onder een grijsgrauw verleden
kan ik geen dag zonder je.
We maken ons op voor een geboorte
meeuwen en hoogwater.
Volgzaam zorgzaam en langzaam,
welkom…
esteban 21 december 2021