Triple Winterday
Hier en daar wel wat getart
de jaarlijkse winterstart
want remember
het is vandaag 21 december
doch deze keer niet zomaar
want we zijn dit jaar
2021 nietwaar
en dan nog van de 21ste eeuw
dus driemaal 21 anyway
en zodus
een kieken is geen mus
het is verdorie enorm uniek
noem het gerust een triptiek
slechts eenmaal in je leven
kan je zulk een jaar beleven
ook al passeert het zomaar zonder bezwaar
en is er een 21ste wel twaalf keer per jaar
zulk een jaar
gebeurt maar eens om de honderd jaar
een tripleday
eenmaal per eeuw
maar let nu goed op
want wat volgt is top
ook al is het kleinschalig
de triple Winterday is eénmalig
ik herhaal
slecht éénmaal
geniet dus van deze unieke ‘triple Winterday’
in de 21ste eeuw