In soorten en maten…
Ik heb ze allemaal bemind,
de vrouwen in mijn leven.
De oudere, de jongere,
diegenen met, en deze zonder kind
en dan die éne die ik geen kind wou geven.
Van Isabel tot Sonja,
het meisje met de korte haren
en hoornen bril toen brillen
nog niet fancy en sjiek genoeg waren.
Agnes en Sofie en dan de deze
van hierboven, van nr. 203.
Ik heb ze allemaal graag gezien,
Chantal, Margot, Mireille en Josephine.
Natuurlijk ben ik Louise ook niet vergeten.
Zou zij ooit hebben geweten
hoe graag ik haar wel heb gezien.
Petra en Francoise en dan ook nog Yannick.
De tranen waren vals en ik was ziek
toen zij me liet staan voor mijn beste vriend.
Ik werd getroost door Brigitte
door Marije en door Tamara,
Suzi, Stella, Vicky en kleine Sarah,
en mijn vriend kreeg de straf die hij verdient.
Ik hield van vrouwen van bijna veertig
en van meisjes van achttien,
van Anneke, Betty, Carol en Carine,
‘k heb ze gestreeld en ik heb ze gekust
en het verlangende vuur
met water uit mijn ogen geblust.
Ik beloofde ze eeuwige trouw
en “blablabla ik hou van jou”.
Wat ging ik zonder hen beginnen
als ik hun hartjes niet voor mij kon winnen.
Ik had ze liever klein mollig en rond,
dan groot hoekig en vierkant,
liever een beetje dommer en wat blond,
dan grijs, saai en ambetant.
Zwart rood geel of blauw,
ooit noemde ik hen allemaal mijn vrouw.
In mijn schaduw schreven hun namen
een geschiedenis vol lust en romantiek.
Ik verlangde naar Emma, Lotte, Jana en Dominique.
Bij Sanne mocht ik zijn wie ik wilde,
Amber, Chloé en Esmee vonden het fijn
zolang ik maar hun drang naar liefde stilde,
en Merel, ach lieve lieve Merel,
jij zag mij als een echte kerel.
Ik heb ze bemind en ik heb hen graag gezien,
ik werd keer op keer verliefd en telkens weer.
Hun namen zijn mij op het lijf geschreven,
Femke, Iris en Jasmijn, Tess, Noa en Katrijn,
toch zijn jullie alleen achter gebleven.
Ik veroverde, bezat en telkens liet ik me vangen
aan de belofte van het eeuwigdurende verlangen.
Rachel Megan, Milou en Britt, slechts een voetnoot
in mijn bestaan, toch wou ik ook jullie niet vergeten,
jullie waren ooit een deel van mijn bezit.
En ook al zal ze dit niet zo graag lezen, dankzij hen
ben ik van al die dwaze verliefheden genezen
en leef ik nu kalm en heel gedwee
de rest van mijn leven aan de zijde van CC…
esteban 22 december 2021