Een andere kerst
De kersttafel is versierd
kaarsen en een fleurig zeil
Zoals je altijd kerstfeest viert
in een rood, wit, groene stijl
In de geur van de gerechten
komen herinneringen op
Even vrede, geen gevechten
en een dansende kerstmanpop
Bij gebrek aan het witte dek
zijn ramen en takken volgeschuimd
Heus, het wordt hier weer te gek
iedereen is goed geluimd
Maar in het allen samen, een gemis
een lege stoel, nu een foto aan de wand
Iemand minder aan de kerstavonddis
bij de kerststerrenhemel aangeland
Er wordt geproost op nieuwe kansen
wetend, er is nu hulp van verheven
Emoties swingen mee in het dansen
om de leegte ook een plaats te geven