Probeersels
De mus keek afgunstig naar de mees
ze dacht, amai hoe gek is dees
voegde haar gedachte direct bij de daad
klampte zich eveneens tegen de draad
en ja, een zonnepit viel haar te buit
vele anderen glipten er eveneens uit
Groenvink was blij en pikte terstond
de gevallen pitten van de grond
doch dacht toen opeens
ik probeer het ook eens
het lukte haar onmiddellijk wonderwel
en kan het ondertussen razendsnel
en daarom hangen er nu echt alzo
soms drie soorten aan de pittensylo