TOT DE LIEFSTE
Na de winter is jouw huid
witter dan karnemelk wit
Naakt ben jij zachter dan
de zachtste poedersneeuw
Jij geeft mij volop te drinken
uit jouw glazen, jouw nap
gekreun, ingehouden zuchten
jouw nagels graven zich in
Jij wenst verhalen over oceanen
zeestromingen en waarom juist wij
op elkaar zijn uitgelopen voorbij
het smeulend hart en tranen
Wij worden wolken en de wind
zal ons dragen naar het land
waar zoet het zout vervangt
regen naar dorstig land verlangt
Jij begeeft je in wat 'de kleine dood'
wordt genoemd een beetje sterven
bijt en zoent mijn keel, bloed spat
rond, zuigzoent en heelt de wond
Huid wordt babyzacht en geurt
naar de vroege morgen met dauw
in een zomer samen en lente lucht
vol van het lied der pimpelmezen
* Bij een illustratie van Liesbeth de Vos