Beperkte vrijheid
Vrijheid van meningsuiting is een raar beest
het is niet meer wat het is geweest
een rechter bewaakt de grenzen
met telelenzen
en zie
hij duldt geen intolerantie
ook geen beledigingen of smaad
heeft voor alles een strafmaat
wanneer er onomwonden
volgens de rechter is geschonden
vrijheid van meningsuiting
is dus vaak een verkeerd begrepen begrip
niet elk woord mag publiekelijk over de lip
daarom, geen compromis
noem het zoals het is
een slip is immers ook geen string
‘beperking van meningsuiting’