het onvoltrokkene wacht op uitvoering
ruikt naar onaangebroken brood
een staande gebeurtenis
nog niet achter ons liggend
voorlopig beloftevol
groener dan onbetreden gras
tot nu toe verloopt alles voortvarend
de dag, een herhaling van zetten
maak van een hart geen moordkuil
geen hoofdpijndossier, beweeg
zonder spijt achteraf
met de finesse van een brugpijler
tot nu toe