Vandaag zou de meest deprimerende dag
van het jaar moeten zijn
Ik heb daar niet veel van mee gekregen, want ik
heb iedereen doodgezwegen. Ik negeerde het
chagrijn, van collega’s die elders wilden zijn
en heb het vuur uit mijn sloffen gelopen
voor klanten die toch liever elders kopen
Ik moest op tijd de andere kant op kijken
omdat er weer iemand zo nodig moest zeiken
over welke dag het is
Stomme antwoorden, domme vragen
klanten die over mijn instelling klagen
Het interesseerde me echt geen reet
toen een ander haar beklag weer deed
over hoe het haar thuis vergaat
Één moment was ik onachtzaam
en daardoor ook te laat
Nu weet ik dus, wat moet ik ermee,
hoe het met mijn collega gaat
Maar ach, dat vergeet ik ook wel weer.
Net als de negatieve, beklemmende sfeer
bij mijn directeur op kantoor
En ondertussen tikte de klok
langzaam, langzaam, langzaam door
Dus nee, ik heb er niet veel van gemerkt
Temidden van ál dat demotiverende gezeik,
heb ík best lekker gewerkt