Hoopvol
Als knoppen van Laurier zwellen
mogen we zachtjes aftellen
naar eerste lenteachtige dagen
die we vol verwachting behagen
doch de weg naar zulk geluk
is nog op vele plekken stuk
hier en daar moeilijk te begaan
doch we mogen niet stilstaan
in de verte komt de lente eraan
de katjes van de Hazelaars bloeien al
de Toverhazelaar zelfs als een discobal
vogels laten zich al een beetje horen
al kan de beek nog worden dichtgevroren