Diner
Grijs, hagel, regen en zon
dat is wat deze winterdag kon
gekruid met wat wind
maakte jagers goed gezind
weinig volk op de been
geen pottenkijkers om hen heen
na enkele welgemikte knallen
kwamen Houtduiven uit de lucht gevallen
en zie nu
op ’t menu
videe met paddenstoel en duif
versierd met geconfijte druif
smullen en gesmak ’
't ging binnen met gemak
tot die luide kreet
toen tante op een hagelbolleke beet
een tand verloor
en luidop
bejaagde duif afzwoor