Acceptatie, het is maar een woord,
Je hebt het vast wel eens gehoord.
Maar weet je wel eigenlijk echt wat het betekent?
Ik heb de betekenis nooit echt gekend!
Acceptatie is dat je ergens mee leert leven,
Eigenlijk iets zijn doorgang geven.
Dat kan iets leuks zijn, maar ook iets rots,
Sommige dingen accepteer je niet zo plots.
Zoals de dood,
Of iemand die je dierbaar is gaat maanden varen op een boot.
Dat is natuurlijk geen pret,
Maar uiteindelijk ga je verder en accepteer je het.
Zo kun je ook gevoelens hebben waar je je tegen verzet,
En doe je net alsof je je ze niet hebt.
Maar daardoor verdwijnen ze niet,
Ze blijven binnen, waar niemand ze ziet.
Ook kan het zijn dat mensen jou niet accepteren,
Maar dat moet je niks deren.
Je bent wie je bent en je voelt wat je voelt,
Doen wat je gelukkig maakt, daar is je leven voor bedoelt.
Dat betekent acceptatie, dat je jezelf bent,
En dat je anderen neemt zoals je ze kent.
Sommige dingen zijn niet te vermijden,
Je kan dan blijven lijden.
Maar je kan er ook mee gaan leren leven,
En anderen acceptatie geven.
Veel mensen moeten nog leren,
Hoe ze de dingen moeten accepteren.