Aan zee blijven haar ogen niet langer een raadsel in de schittering
Spiegels van haar ziel maar met een hart vol vreemde uitersten
Verhalen komen bijna buiten adem los bij elke zeewering
Woorden zoeken voor haar woelige gevoel, alleen met golven te beluisteren
Haar pupillen kunnen alleen veinzen zonder waterige lichtreflectie
Aan zee pak ik haar rillende hand, verborgen woorden plots geschokt
In het zand neem ik haar op de korrel zonder uit te gaan van perfectie
Als de zon in zee is gezakt raakt ons diepste gesprek altijd gestokt
Ooit zag ik door de verrekijker mensen ver op zee die op haar leken
Liet haar eens meekijken waarna ze overstuur de duinen in rende
Ze kon niet uitleggen waarom, pijnlijke herinneringen totaal uitgeweken
Had eventjes evenwicht om haar in het mulle zand overeind te houden
Onuitspreekbare, pijnlijke woorden konden alleen worden opgeschreven
Nadat deze wegwaaiden en in zee terechtkwamen werd ze nooit meer de oude
Maar in zee gewaaide onthullingen doen naar nieuwe levenspaden streven
Dat haar leven eindeloze kanten op kan stromen is het enige waar ze op vertrouwde
Tranen laten stromen in de zee als druppels op een gloeiende plaat
Verdriet over de wereld vol onrecht stroomt zo alle kanten op
In de zeewind kan ze onbeschaamd haar wens uitkrijsen die elke kant opgaat
Als ze over 50 jaar sterft zuchten alleen voor haar de golven eens iets dat klinkt als 'stop'