Loze vissertje
Een al wat oudere visser
langs het kanaal
zat stil zonder kabaal
hengelde bijna onbewust
in alle kalmte en rust
uren sleepten zich voorbij
doch geen enkele vis
was van de partij
niets gevangen
doch
de al wat oudere man berustte
niettegenstaande hij wel
een visje lustte