nu de krokus van start gaat
is het tijd om een gezonde
surprise op het bord te brengen
en dit dan speciaal voor vrienden
die je lange tijd niet meer hebt gezien
daarom stel ik op deze zondag
een versje voor onder de thema's
Samen/ Houden van/ vers brood
nl. verrassingsbrood voor
iedereen gewoon en gezellig
aan tafel te delen
voordat ze arriveren
bereid je alles voor als volgt
je neemt een volkoren
een wit en een lichtbruin
klein carré brood
met een mengeling van
basilicum oregano peterselie
en lookpoeder maak je door
deze in roomboter te mengen
de eerste deklaag
op je broodsneden
het volkoren
beleg je met vleeswaren
bijvoorbeeld beenhesp
préparé salami parmaham
cramberry paté en wat
je verder zelf nog verkiest
het wit dient
voor de kazen
welke je daarvoor gebruikt
dat bedenk je wel maar vergeet
vooral geen boursin
het lichtbruin
is voor de vissalades
noord zee garnaal
tonijn krab en nog verder
werken met groenten variaties
ertussen naak eigen keuzes
na al deze stappen te hebben gevolgd
snijdt je de vierkante belegd boterhammen
in twee driehoeken(dwars dus) en leg je
ze op een houten plankjes
per stapel op tafel
dan vul je vier schalen
met een druiven mengeling
een noten assortiment
een melange van dadels vijgen
en olijven
en tot slot de kleine kersttomaatjes
niet te vergeten