Pensioensdromen
Ik leef mijn leven met
nachten vol dromen,
heden, verleden en
toekomstbeelden dringen
zich om beurten random
aan mij op.
Jarenlang gedragen,
worden vervlogen pijnlijk
ingebrande levensmomenten,
vermengd met fijne kolderieke
fragmenten en realiteitsbeelden
diep geworteld in mijn geest,
in ’t nachtelijk donker
geschoond en geruimd.
De pensioen-dromen lijken
in toenemende mate
te willen afrekenen
met die mix van fragmenten
die bepalend waren
voor mijn wording en ‘zijn’
Die wonderlijke droomwereld
leert mij meer en meer afstand
te nemen tot situaties en
mensen in verleden en heden.
Hedro 20220313