SCHAPEN
De vormen als wollen pluizen
bewogen in de mist, mekkerden
waterdamp, wit en zwaar
Dit heideveld in het voorjaar
ik wist dat zij net als ik
niet aan eenzaamheid wenden
De herder een vrouw zou zijn
om haar heen de schapenhonden
zij luisterden naar haar bevel