Liefde kent voor haar gewilde en ongewilde, onvoorspelbare wegen
1001 wegen vol helse hobbels en heuvels met de mooiste uitzichten
Momenten van haar bezinning of verzoening komen vaak ongelegen
Zelfs ik, haar ware, kan door slechte timing onze band ontwrichten
Snelheid of tergende traagheid van onzichtbaar groeiend vertrouwen
Haar momenten van uitgesproken ontroering komen bij vlagen van toeval
Mijn mooiste toon kan zich in haar slechte bui niet ontvouwen
Raakt onze liefde voor mij onzichtbaar in haar onbewuste in verval?
Mijn woorden kunnen breken of verbleken als ze in extase verkeert
Haar innerlijke branden kan ik maar even blussen met mijn kussen
Haar verleden vol pech heeft haar zo misvormd dat mijn tedere warmte door haar wantrouwen misschien allang is verteerd
Hoe dan ook, mijn liefste, levenswijze geweten zal ze nooit kunnen sussen