Toen het geel en rood uit het grijs verschenen
en mijn slaapkamer weer kleur kreeg. Leek het wel
Alsof al mijn zware zorgen waren verdwenen
Ik wilde het uitschreeuwen. In gedachten zei ik vaarwel
Een traan viel over mijn wang. Tot het mijn kussen raakte
Ik zie jouw mooie gelaat nog gedeisd in diep slaap rusten
Is het een oerdrift dat mij te binnen schiet? En ik waakte
over jouw leed. Ik dacht aan het moment dat we kusten
Bijwijlen verbaas ik mij hoe welgemaakt je bent. En dan
Dat ik je tot in de lengte van de dagen mag liefkozen
Lieverlee de ogenblikken ben ik aanschouwend getuige van
de kleine en grote gebeurtenissen tussen ons laatstgekozen
keuzes wie we maakten. Je opent je ogen. Langzaam-an
Ik glimlach, en geraak je lippen, en voel dat je innig moet blozen