AF EN AAN
Voor hem begint de laatste keer
tranen worden teruggedrongen
Hij heeft zijn best gedaan
zoals de zon en de maan
Niet dat zij zich daarmee
vergelijken wil, verlies
van wat had kunnen zijn
berekening van zwaartekracht
Alles blijft wat is
terwijl het knagen groeit
als een nieuwe maan
het getij van zon en aarde