Ik zag hoe het verlangen meer in je groeide
het lichaam langzaam lichter en lichter werd
mij aan mijn groet herkende, mijn naam noemde
met het bekende, dierbare kraakje in je stem.
Je bleef opmerkzaam, maakte ons beiden groots
in kleine dingen. Ik sloot het gordijn, toen
de zon te veel op jouw gezicht speelde en jij
liet mij voelen hoe dankbaar tevreden je was.