Bij Emiel
Een man kwam de kroeg binnengestapt
de hond had het reeds verklapt
de waard riep
kom hier Emiel , alee komaan
de hond bleef gewoon staan
waarop de klant zei
die luistert precies niet goed
dat is dan ene zoals ik
zo’n beetje ne stouterik
mensen lachten met zijn grap
begaf zich naar de tap
vroeg een pintje en riep
zo hard dat Emiel wegliep
geef die mannen er ook één
ze kwamen weeral overeen
pakte het biertje dat hij aangereikt kreeg
dronk het in één teug leeg
deed teken, geef er nog maar eentje komaan
want op één been kan ik niet staan
de hond blafte, teken voor een nieuwe klant
die al snel vrolijk kwam binnengeland
de waard riep
kom hier Emiel, alé komaan
de hond bleef staan