Wees welkom ontvankelijk lente
peilbaar stralen zonder voorbehoud
trekt winter's huid in plooien veruit
spreidt teder bloesemblad over laken
en dromen gedachten in ontvlucht
ze weidser jagen, veren over zand
dans bemind bestemming onbekend
wonderlijk vloog dagpauwoog ongekend
trilt boomwarmte, vouwt luiken uiteen
in een verzuchting niet kunnen laten
betast ze in aanraken, met ze praten
over ziel of iets, dank blijft in antwoord
schoon de zachte wijzen onverstoord
voelen meer eigen dan ooit is gehoord
in voluptueus bloeien steels onderhuids
rust transformatie ruïne tot stil ontwaken
droomt van verder, het anders loslaten
zingt pril paradijsvogel toekomstmuziek.