Zij streed haar strijd,
tegen pijn en leed.
Toen kwam de mijne
die ik nu alleen verder moet strijden.
We deelden lief en leed
en waren ondanks de pijn
gelukkig samen in het verleden.
We lachten en huilden.
Nu rest voor mij
word ik in de toekomst ooit nog blij?
Mij resten nu enkel foto’s en herinneringen
aan dat donkere zware verleden.
Hoe moet ik verder zonder haar?
We wisten waarheen we zouden varen.
Nu weet ik niet waarheen ik vaar,
Soms rechtdoor en soms wat op de dool.
Haar grootste wens was door te gaan.
Maar hoe dat nu moet heb ik nog niet verstaan
Toch voel ik soms krachten komen.
Waar ze van komen weet ik niet.
Uit mezelf misschien, mijn omgeving en vrienden
Ik weet dat ik nog een lange weg moet gaan
Om opnieuw vrede en geluk in 't leven te vinden
Tegelijk weet ik dat zij me hierin zal blijven inspireren
En toch ondanks hoe zij mij verliet
kan ik van haar dapperheid en kracht kan ik nog veel leren.