Pasen
Pasen als feestdag ter herdenking
van die wonderbaarlijke happening
verrijzenis van Jezus
Jezus Christus
de Paus is volop in 't getouw
vervult in Rome traditiegetrouw
zijn plicht
geeft zijn zegen voor ieders aangezicht
Urbi et orbi
wenst alzo zalig pasen ‘aan stad en wereld’
een wereld waar altijd oorlog zetelt
soms veraf soms dichtbij
nooit gaat het voorbij
maar het hoeft niet ontkent
Pasen is vandaag vooral gekend
als een dag extra verlof en het eieren rapen
door blije en lachende snotapen
plezier voor groot en klein
zeker op een dag met veel zonneschijn
familie komt nog eens bijeen
lekkers voor iedereen
en ook al kent de kerk geen grote toeloop
Pasen blijft het feest van de hoop
met als symbool het ei
met daarin het nieuwe leven nabij
en juist daarom
horen er ook piepende kuikentjes bij