DE PENDELAAR
In de ochtend vrolijk naar
het station vanwaar een trein
hem zal brengen naar zijn
werkplek, het is te belopen
ondanks het pad omhoog
In de avond stapt hij uit bij
het station waar hij moet zijn
wind mee en het pad omlaag
Bij binnenkomst van het huis
roept hij: Petronella, ik ben thuis
De vrouw schrikt op, zou liever slapen
diep onder het dekbed duiken
een thuis voor hem zijn, waar hij
veilig en rustig kan slapen
met haar als een trappelzak om hem heen