vindt u het goed
dat ik voor het huis speel
mij vergaap aan het meisje
dat naar de winkel ging
ze zat aan het water
toen ze Antwerpen beschreef
en het inlijste en ophing
In de gloednieuwe woning
Ik mocht haar ze was schrijfster
die haar toekomst
in kleine stapjes weergaf
over Antwerpen droomde ze
toen ze bij mij zat
ik was blij dat ze om stilte gaf