Koude lente
Tergend traag trekt
de lente voort en
sleept ijzige wind flarden
van de winter in
zijn kielzog mee.
In 'n uiterste inspanning
tracht de zon de lente
zich te doen gelden, echter
gure Noordoostenwinden
doen zijn pogingen teniet.
die korte geslaagde
pogingen van de zon
geeft hoop dat hij
't van de kou gaat winnen,
die hoop koester ik en
houd in stevig vast tot de
definitieve weersomslag
daar is, brrrrrr geduld.
Hedro 20220503