Tijdens een kleine ontsnapping tussen gisteren en vandaag
Ontmoette ik hier en nu
De plek waar alles gebeurd
De plek waar ik kan groeien
De plek waar liefde echt is
Maar ook tranen mogen vloeien
Waar woorden gesproken worden
Met het juiste publiek zelfs gehoord
Waar stilte alleszeggend is
Waar ik mijzelf kan zijn
Ongestoord
Waar mijn Ik vrij spel heeft
Zich als een olievlek verspreid
Een donker gestalte aan kan nemen
Maar meer dan eens gewoon liefdevol
Verblijd
Waar eigenlijk geen fout bestaat
Maar stiekem ook geen goed
Lessen achteraf aan keuzes worden gekoppels
Het moeten haar kracht verliest
Omdat mogen zoveel meer
Doet
Dus tijdens die kleine ontsnapping
Waar hier en nu zich liet zien
Besloot ik te blijven
Mijn verleden te bedanken
Mijn toekomst in haar waarde te laten
Nam ik plaats
En vertrok niet meer