Vrijheid (thema)
Als in geen tijd
dan oorlogstijd
snakt men naar die vrijheid
vrij van angsten en vluchten
einde aan krijsen en zuchten
alles op een hoop
behalve de hoop
die hunkeing naar die vrijheid
waar men samen, al dan niet toegewijd
collegiaal voor strijdt