De vrijheid, mijn liefje, is het grootste goed
Dat ik jou mag kiezen, en jij mij, om van te hou'en
Ons samenzijn gaat een mooie toekomst tegemoet
Je krullen deinen. En ik mag je graag aanschouwen
Ik verwonder je aantrekkelijkheid en je rustige gloed
Als je een bloempje was zou je schitteren en ontvouwen
Dan als ik je saffieren gewaar. Je mij zo doet zweven
Ik mij afvraag waarom je prachtig bijzonder bent
Mijn hart voelt dat er iets is om voor te leven
Ik zou graag op mijn knieën vallen. Tranen badend
Wetende dat ver weg, en dichtbij, om de seconde even
De vrijheid en de liefde door bloed is getekend.