De wakers over samenleven
zijn in zelfmedelijden beland
Om objectiviteit geen kans te geven
al 20 jaar de hakken in het zand
Iedere roep om burgerbelangen
vindt een afleiding als wederwoord
Daar men liever in het pluche blijft hangen
dan dat men van vernieuwing hoort
Elke oprechte strijder voor het volk
wordt als leugenachtig weggezet
En in de rug getroffen met een dolk
gestoken door het kabinet
Alleen een schild en geen vertrouwen
is als een oeverloze brug
Waar geen verbinding mee is te bouwen
we willen het echte samenleven terug
Het wordt tijd de kartel-rand te pellen
zo krijgt men vals verzet weer klein
Het is hoe een volk zich kan herstellen
daar de wereld ook mee van dienst kan zijn