Draagt lenteliederlijk ons dagen door
hoor bronstige kikkers kwaken crescendo
timbre voor gedachten stilzwijgen in koor
als diepblauwe oase van een ver meer
ontkiemt weelderig stapvoetse gronden
lente's lied droomt zon en moederbloemen
nectar klinkt werelds in nachtegalen
verlaten drijft een geranium in water
voorbij, geloof ik juist haar oranje verhaal
wat ongeweten blijft op zuiver zondagen
liefde of het enige woord is vaak voor later