Schuldige onschuld
Voila, die is er geweest
de rat was doodgesjeesd
ze vrat verdorie al de eieren op
hij sloeg op hare kop
de boer ging tevree heen
deze rat was een buitenbeen
nam ze bij de staart
smeet ze in de open haard
alleen had hij het niet door
het was de witte Isidoor
het huisdiertje van de buren
die nu keken over de tuinmuren
buurman heb jij een wit ratje gezien
vroeg kleine Paulien
neen zei de boer zowat
en wees naar de kat
die daar net nog lag te slapen
zich begon te rekken en te gapen
hij ging terug naar binnen
waar een ander poesje lag te spinnen