Gedichten-Freaks
Zoeken
Nieuws
Wie doet wat
Aanmelden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Registreer!
Registreren
×
Velden met een astriek (*) zijn verplicht!
Je schrijversnaam/gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
E-mailadres*
Webadres
Geboortedatum
Land*
Selecteer je land
Nederland
België
Anders
Hoe heb je ons gevonden?
Ik wil per mail op de hoogte worden gehouden van leuke aanbiedingen van de Gedichten-Freaks en partners.
Registeren
Wachtwoord vergeten
×
Email adres
Versturen
Held of schurk
Ben je de held
Of schurk in dit verhaal
Overkom jij jezelf wanneer je wordt geveld
Spreek je de universele taal
Door elk oor gehoord
Raak je de harten
Ben je in doen en laten onverstoord
Ook wanneer dat je vijanden doet tarten
Loop je slechts als een figurant
Door deze enkelvoudige clip
Houd jouw personage stand
Zoek je voorbij jouw horizon de stip
Waarop jij je de focus legt
Meet jij jouw acties in geld
In woorden die men over jou zegt
Of kijk je voorbij die beperking naar wat telt
Goede daden
Anderen helpen
En wanneer mogelijk zonder te schaden
Deze bloedende werelds wonden stelpen
En of het ertoe doet
Wegen jouw acties mee
Dat wat overblijft is jouw goed
Nadat je bent gestroomd in de zee
Wanneer het leven sluit
Tel je dan jouw geld
Of de keren dat je haren rezen op je huid
Want dat zal het verhaal zijn wat jouw leven verteld
Geen goed of ding zal jou vergezellen
Hoeveel je ook hebt vergaard
Is het dan niet eerlijk om te stellen
Dat wat je geeft het enige is dat je bewaard
Jouw verhaal klein of groot
Zul je zelf moeten schrijven
Het eindigt altijd in de dood
Hij zonder koninkrijk die alleen zal blijven
Reacties op dit gedicht
Pathos vindt het leuk als je reageert op dit gedicht
Nog geen account bij Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren en laat gelijk een reactie achter.
Je schrijversnaam
Wachtwoord
wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Registreren en plaatsen
M-Rose
:
Zondag, mei 22, 2022 09:33
ik zie slecht het raadsel in
de schaduw van beelden
wat in zichzelf een doorstraling is waarvan je vele wegen nog niet kent
Over dit gedicht
Auteur:
Pathos
Gecontroleerd door:
christina
Gepubliceerd op:
21 mei 2022
Thema's:
[Leven]
[Dromen]
[Hoop]