BREISELS BEDACHT
Draden verbinden mensen en machines
Kleding is van garens gesponnen, beschermt
de mens tegen onguur weer, geeft kleur
Johanna van der Woude en Maud Ramaekers
dwingen de toeschouwer zich te bezinnen
op wat draad betekent in zijn vele vormen
Van natuurlijke en kunststoffen, vaak in
combinatie met elkaar hebben Johanna en Maud
kunstwerken gemaakt, met een eigen taal
Een tapijt van electriciteitsdraden en de vormsels
van natuurlijke garens en kunstgarens, hebben
ieder hun eigen emotionele lading en transparantie
Er is niks mooiers dan een kunstwerk dat plooibaar
voortdurend op zoek naar zijn ideale vorm, die elke
dag een andere is door de hand van de toeschouwer
Het zien van kunst daagt uit om voortdurend
orde te scheppen en verbanden te leggen tusssen
heden, verleden en toekomst, draden te leggen