Wisselend bewolkt
Wisselend bewolkt, onzeker
over wat komen gaat,
zonder jas of verplicht de plu,
genieten van de zon of
'n nat pak, nondeju.
M'n zekerheid is in disbalans
en beweegt mee op 't immer
gaan en komen der wolken,
hoopvol bij 't zien van de zon
sacherijn bij straatkolken.
Meer dan ooit geldt nu:
't regent nooit de hele dag!'
en 'na regen komt zonneschijn!'
dus geduldig wachten, zeker is
de zon wint straks weer terrein.
Hedro 20220531