Je hebt ongegeneerd zitten gapen
met je hoofd in de muesli liggen slapen
met schoenen aan op bed gesprongen
niet-bepaald-kinderliedjes gezongen
de katten volgepropt met fruit
mij wakker gemaakt met de plantenspuit
ruzie gemaakt met Jack uit groep drie
(je schopte hem zomaar tegen zijn knie)
met je loopfiets zomaar door rood gereden
de kanarie in honderd stukken gesneden
wéér je brood niet opgegeten
wél in je nieuwe broek gescheten
je krijst, je gilt, je maakt stampij
schreeuwt en huilt en lacht naar mij
je stopt mijn sokken in je mond
gooit volle luiers op de grond
luistert niet als ik tegen je praat
skateboardt op ons laminaat
en tekent op ons nieuw behang
schatje, je bent nu tweeëndertig
duurt dit gedrag nog lang?