Ik heb u gekend als de opa van mijn vriend en als de man met die mooie lach
Honderduit kon u vertellen over vroeger, de tweede wereldoorlog
Ik zag u op een feestje, bezoek en op een verjaardag
Bedankt lieve opa van mijn vriend, dat je zo’n schat van een opa was
Als u de kamer binnen wandelde werd ik vrolijk van uw aanwezigheid
U heeft bewezen dat een lach meer kan doen dan duizend woorden
Als ik terugdenk aan de tijd dat u er nog was, dan was dit een fijne tijd
Het ging weliswaar bergafwaarts, het gehoor en vervolgens andere fysieke ongemakken
Uw vrouw en u gingen naar het verzorgingstehuis want het ging niet meer
Het duurde niet lang, hoogstens een aantal weken
Ik kreeg een bericht van S. over dat u bent heengegaan
Het doet mij een groot verdriet dat u niet meer onder ons bent
Bedankt voor de tijd dat u er was en voor uw prachtige glimlach.