Ik wil je meest
geschenen licht zijn.
Dat Geschreven is
door jouw hand,
In de zon.
Ik wil schijnen
als een sterrenschijner
Op je gazon.
Ik wil bij je leven,
Ook al teken je voor mij
een wolk.
Dat valt als
een dolk van regens
Op je grond.
Ik wil dat je er door geraakt
Mijn lieve kunstenaar...
Mijn schakelaar...
Mijn tekenaar.
Mijn ideaal maker,.
Die de kunst
Levendig,
bij je
In Leven
Wilt halen.