Narcismus
Weerkaatsingen op wateroppervlak
zonder dat er licht beetje brak
schittereningen die dreven op waterpeil
in Van Gogh’s stijl
waardoor evenbeeld verzwakte
schoonheid hier en daar inzakte
alsof Dali het verpakte
veel en graag bekeken
in rustige meren en beken
alsof het zou losweken
nooit in woelige zee
ooh nee