Struisgras
Een sierlijke grassoort
elegant zoals het hoort
wat de naam niet doet vermoeden
is het een fijntje om te behoeden
weerstaat als geen ander droogte
maar is geen kampioen in hoogte
op matig voedselrijke gronden weelderig groeiend
met slecht één bloempje aan fijne aren bloeiend
die de pluim paars kleuren
en het grasland opfleuren
met aren
fijn als garen
kortom, het Gewone struisgras
is een zeer bekoorlijk gewas