het regent vandaag, morgen verdort
de avond dat het gedrukt staat
met vervoeging van woorden
gevangen in het dunne plaatstaal
van ontluikende letters, de gaten
in geheugen gedicht, de orde
die mensen niet past, de wetenschap
die geen liefde beschrijft, het onaanraakbare
de haperende taal, het volmaakte
gedurende het ogenblik