Op weg
Naar Santiago de Compostella
om zichzelf te vinden
pijnlijke voeten, zere knieën
die niet altijd zinden
toch gemotiveerd doorbijten
en verder doorgaan
is voor een deel het verhaal
om pijn te doorstaan
zo vinden de meesten
zichzelve terug aldaar
ik denk dan vreugdevol
gelukkig maar
beter is het voor zij
die zichzelf onderweg tegenkomen
bevrijd van zorgen
wandelend in nieuwe dromen
zelfs al is de pelgrimage
niet volledig tot Finisterra
en nemen ze genoegen
met Santiago de Compostella
ze arriveren dan direct
in hun vernieuwde ik
verbranden hun kleren
genieten van de kick
helaas, dat gevoel
is snel weer weg
hoorden we dikwijls
bij hun uitleg
toch toonden ze
geen greintje spijt
van inspanning noch tijd
het gaat om de beleving van ‘t proces
dat wonderbaarlijke wonderen doet
via een lange inzicht brengende tocht
alleen en echt helemaal te voet